Slide
Slide

Каварна. С морски специалитети и много настроение започна „Миден и Рибен Фест 2019“. Стари каварненски рецепти оживяха в ръцете на майстор-готвачи в кулинарна демонстрация на централния площад в Каварна. Готварски умения в приготвянето на морските деликатеси показаха кметът на Община Каварна Нина Ставрева, зам.-кметът Йордан Йорданов и общинският съветник Кирил Бахнев.

Към събитието се присъединиха още народният представител Красимир Янков и деканът на факултетът по „Изобразително изкуство“ към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ доц. д-р Светослав Косев.

При откриването на летния фест „Морска работилничка“ отвори врати, където малките художници на Каварна изрисуваха пъстри мидички и камъчета.

В работилничката се включиха и студенти от факултета по “Изобразително изкуство“ към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, които са част от „Студентски пленер“ в Каварна в рамките на тази седмица. Те представиха своите картини пред НЧ“Съгласие-1890“, които са вдъхновени от забележителностите на града ни и околността.
Традиционният фестивал на Каварна ще поднесе богата музикална програма на каварненци и гостите на града. В този час е концертът “Да пеем заедно” с Йордан Марков, Драго Драганов, Стефан Диомов и група „5-те сезона“, с участието на балет „Дежа вю“.

Сподели публикацията