Slide
Slide

Каварна/Балчик. „Морски мечти“ е името на един най-новите морски къмпинги. Той се намира до самия бряг на морето на един от най-живописните и красиви заливи на Северното Черноморие – местността Иканталъка, познат още и като „Бялата лагуна“. Курортната местност е разположена между Каварна и Балчик. Това е може би едно от най-красивите кътчета по нашето Черноморие. Тук плажната ивица е доста тясна, обградена от високи бели скали, драматично издигнати над морето. Пясъкът е фин и златист, а брегът е чист и лазурен. Запазената природа и изключително спокойната атмосфера, която цари в това малко заливче са в основата на популярността на Иканталъка.

Новоизграденият къмпинг е кокетен и уютен, с площ от 6500 кв.м., на която има обособени 30 места за каравани и кемпери, както и 25 места за палатки. Изграден е по съвременен модел с удобни колонки за ток и вода при всяко място.

Last minute: Последни две свободни места за почивка на Малдивите през декември, тръгване от Варна

За комфорта и удобството на гостите са на разположение:
– 8 бр. бани и тоалетни
– 3 бр. външни мивки с хладилник и готварска печка към тях
– магазин за пакетирани храни и напитки
– перални машини
– детски кът
– сглобяем басейн
– библиотека
– кът за настолни игри
– безплатен Wi-Fi, осигуряващ бърза и надеждна връзка
– каравани под наем
– палатки под наем
– и други

Миналото лято този терен си търсеше стопанин. Добричлията Деян Коконов реагира и спонтанно решава да наеме терена на бившия вече къмпинг „Ботуша“. Както той сам споделя, познава района още от детството си.

Освен, че е с ново име, къмпингът е и тотално променен. Само за няколко месеца той вече е пълен с цветя, декорация, нови удобства, а също така и много нови клиенти.

Имаме гости от минали години, които са изключително въодушевени от промяната„, споделя Деян и допълва: „Вече имаме гости от България и Румъния, които са наели парцели за сезонно ползване. Противно на очакванията ни вече имахме много гости от Германия, Нидерландия, Англия, Швейцария, Франция, Молдова, Словения, като се надяваме тази тенденция да продължи.

Местоположението на къмпинг „Морски Мечти“ е на 11 км от гр. Балчик, Балчишка тузла – 5 км, Ботаническа градина и Архитектурно-парков комплекс “Двореца“ – 18 км, к.к. “Албена“ – 21 км, гр. Каварна – 5 км, нос Калиакра на 28 км, „Русалка“ – 32 км, с. Камен бряг – 34 км, с. Тюленово – 38 км , Шабла фар, езеро и тузла – 36 км, Дуранкулак – 48 км.

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: къмпинг „Морски мечти“

Сподели публикацията