Slide
Slide

Варна. Атлети от Добрич триумфираха при мъжете и жените във второто издание на маратона „Дентапрайм рън сити“ в морската ни столица. В проявата взеха участие близо 1500 души, като част от програмата й организаторите включиха демонстрации по зумба и други танци, карате киокушин, стийл комбат, стрелба с лък, катерене по изкуствена стена и и др.

В дисциплината 10 000 метра при жените първа финалната линия пресече Еманоела Радева – вече треньорка по лека атлетика в Добруджа 99, но успешно продължава да се включва в атлетически прояви и с резултатите си да дава пример на своите възпитаници. Нейното време е 43:35 минути.

Първи при мъжете стана Данчо Петров, който постигна резултат от 34:02 мин. За шампионското си представяне първенците получиха велосипеди.

Ашкън Али финишира 3-ти при момчета до 12 г. на 2 км и се пребори за бронзов медал. Чрез томбола бяха изтеглени печеливши номера, а наградите са: посещение на Лего-ленд в Германия за двама, присъствие на финал на Шампионска лига за двама и почивка за двойка на Сейшелите.

Сподели публикацията