Дядо Дамян стана на 100 години. На 25 октомври кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, неговият заместник Георги Георгиев, кметът на село Спасово Андреан Симеонов, културни дейци, роднини и приятели се събраха да честитят и поздравят дядо Дамян Желязков за неговия стогодишен юбилей. Ветеранът от Втората световна война е единственият столетник в добруджанската община и вниманието към него е напълно заслужено.

3 [3]

Всяка година на 9 май дядо Дамян приема гости от Общинска администрация и деца от Общински младежки съвет, които поднасят хранителни пакети, цветя и благодарности на ветераните от войните по повод Деня на Европа и победата над фашизма. Сега столетникът отново беше отворил дома си за близки и познати.

13
За юбилея си дядо Дамян получи няколко поздравителни адреса, символична статуетка с орел и парична награда от Община Генерал Тошево. Кметът Валентин Димитров пожела на столетника да се радва на всеки един ден от живота, а на всичките му близки – да достигнат неговите години. Кметството и читалището в село Спасово пък подариха на рожденика вкусна торта.

1 [4]
Въпреки сравнително доброто си физическо състояние за своите 100 години, за съжаление дядо Дамян вече почти не чува и не вижда. Затова и столетникът не успя да разкаже пред своите гости някоя страшна история от преживяванията си на фронта през Втората световна война или пък за хубав и незабравим момент от живота си на село през годините.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA