Slide
Slide

София. Правителството одобри 2 592 550 лева за финансиране както на реализирани, така и на предстоящи почивки на ученици по Националната програма „Отново заедно“. Със средствата се обезпечават пътуванията на 4012 ученици от I клас до XI клас и 404 учители или други ръководители от 87 общински училища. 233 000 лв. се отпускат за финансиране на 9 държавни училища за пътуване на 420 ученици и 46 ръководители.

За участниците в пътуванията е осигурено финансиране от централния бюджет за шестдневен туристически пакет в размер на 500 лв. на участник, който включва: настаняване – 5 нощувки, храна, транспорт, застраховка и допълнителни дейности.

Това е първото финансиране по програмата през настоящата учебна година. С предишни решения бяха одобрени общо 12 230 950 лева.

На училищата с одобрено финансиране през 2021 г. се предоставят средства след представяне на сключения договор с туроператор. Част от средствата са за пътувания, които не се осъществиха заради пандемията през тази учебна година.

Целта на програмата е създаване на условия за социализация и общуване на ученици и педагогически специалисти извън училищната и семейната среда за преодоляване на негативните последици от неприсъственото обучение и пандемията от COVID-19. Очаква се програмата да помогне също за обогатяване на културата на децата и да стимулира физическата им активност.

Сподели публикацията