От МВР разпространиха днес снимки и видео, направени по време на обиска в дома на олигарсите Николай и Евгения Баневи, които са собственици на ваканционно селище Русалка. Баневи са обвинени за присвояване и данъчни престъпления, обясни наблюдаващият прокурор Мария Дойчева. Присвоени са над 1,5 млн. лева, а щетата за бюджета е над половин милион. „Работата по схемите за присвояване ще продължи. Преди „Полимери“ по подобна схема е източено и нарязано на скрап предприятие в Троян, както и завод в Костенец, който обаче не е нарязан, а продаден на КТБ“, заяви Дойчева.

Официалното прессъобщение днес: В Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство във връзка с дейността на приватизиран завод.  Извършени са процесуално следствени действия на адреси в София и страната. В хода на разследването са иззети документи, предстои анализ на събраните доказателства. Към наказателна отговорност са привлечени двама, повдигнати са им обвинения за данъчни и финансови престъпления и пране на пари.

Подробности оповестиха заместникът на главния прокурор Иван Гешев, директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов, зам.-председателят на ДАНС Николай Ненков и наблюдаващият делото прокурор Мария Дойчева.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA