Slide
Slide

Бургас. Студенти от Великобритания останаха шокирани, след като пристигнали на почивка в България. Те решили да отпразнуват завършването си в университета в Портсмут, като резервирали луксозна вила в страната ни за една седмица още през март. Броили за това 700 паунда. Нямали търпение да дойдат и да се забавляват.

Идвайки у нас през юни заварили изоставена развалина – мръсен и празен басейн, затворени прозорци, пералня, която е навън и барбекю в лошо състояние. Вилата не се е намирала в селището, за което са очаквали британците, че са резервирали, а на отдалечено място – на близо 15 км от обявения адрес.

Британците са резервирали вилата заради близостта до стария град в Несебър, който е обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Пълен басейн и луксозна вила – това са очаквали да получат британците, когато рекламата в сайта за резервации ги привлякла.

Когато обаче пристигнали на летище Бургас в 5 часа сутринта, им казали, че адресът на сайта не съществува.
Истинската вила всъщност се намирала в Свети Влас и се издигала по кален хълм без магазини, плаж или ресторанти наблизо.

„Беше ужасно. Вила Вероника, която бяхме запазили беше изоставена. Входната врата беше затворена с кабел и дърво, а инструментите за барбекю бяха отвратителни. 

Британците заварили пералнята в двора на вилата

Басейнът беше празен и зелен, прозорците бяха заградени, а в градината имаше инструменти и пералня“, жалва се 22-годишната Рейчъл.

Групата незабавно е предупредила Booking.com и е помолила да бъде разрешена алтернатива, която получили след близо 13 часа.

Младежите са били принудени да прекарат първия си ден от почивката с куфарите си на плажа, пълен с туристи. Настанили се чак в 20 часа, като за новото настаняване броили общо 1 100 паунда. Сумата за първоначалната им резервация на изоставената вила по-късно е била възстановена.

„Таен гост“: У нас баща не издържа, грабна детето си и напусна хотела преди да му е свършила почивката

Сподели публикацията