Велинград, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Велинград. Председателят на Комисията по туризъм Илин Димитров инициира работна среща с бизнеса във Велинград, посветена на развитието на туризма в СПА столицата на Балканите.

Във фокуса на срещата, която ще се проведе във вторник, 29.03.2022 г., от 10:00 часа в Гранд хотел „Велинград“, ще бъде поставена предстоящата работа по изготвянето на нов закон за туризма и бъдещи законодателни инициативи в тази насока.

Представителите на държавата и туристическия сектор ще обсъдят актуални въпроси, свързани с развитието на туризма в региона.

На работната среща ще присъстват министърът на туризма Христо Проданов, областният управител на Пазарджик Иван Васев и заместник-областният управител Петя Цанкова, депутати, представители на община Велинград и на браншовите организации като Български съюз по балнеология и СПА туризъм и знаковото за региона Сдружение на хотелиери и ресторантьори „Велинград и Западни Родопи“.

Участие в срещата ще вземе и Любка Байлова – директор на Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов“ – Велинград, тъй като бъдещето на българския туризъм започва от училищата – с подготовката на бъдещите професионалисти.

Сподели публикацията