Близо 750 участници се очакват на международната изложба „Агра 2019“
Близо 750 участници се очакват на международната изложба „Агра 2019“
Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. Комплексни решения за селското стопанство предлага Международната изложба „Агра 2019“, която ще се проведе от 20 до 24 февруари в Пловдив. Тя ще бъде по-мащабна от миналогодишната, тъй като изложителите ангажират по-големи площи, за да представят повече новости в бранша.

Компаниите от света на агробизнеса променят тренда на предлаганите изделия. Фокусът е върху мултифункционалната и икономична техника.

Сред хитовите експонати от тази линия е дрон пръскачка, който спестява разходи на гориво и вода, увеличава добивите с по-прецизна обработка и има висока производителност, достигаща до 250 декара на ден. С модерната концепция за максимална ефективност  е по-голяма част от  техниката за селското стопанство, която ще бъде показана на „Агра 2019“.

Там фермерите ще намерят и оборудване за преработка на суровини, ако искат да затворят цикъла на производство и да предлагат готови продукти. Тази възможност им дава разширената технологична зона на  Международната изложба „Фудтех“, презентираща иновации за хранителната индустрия – машини за обработка на суровини, за производство на храни, за сортиране, пакетиране и етикетиране.

Голямото разнообразие от комплексни решения за селското стопанство се дължи на факта, че „Агра“   привлича производители и търговци от различни сектори на агробизнеса, тъй като се утвърди като най-ефективната платформа за  представяне на модерни разработки за отрасъла. Тя е най-полезното събитие за бранша, смятат анкетираните в проучване, направено от известна медия.

Основни акценти на изложбата са прецизното земеделие, еко- и нанотехнологиите, земеделските ферми на закрито, ефективната и икономична техника, биопроизводството. Участниците предлагат машини  от известни наши и световни марки, материали за земеделието и животновъдството, торове и препарати за растителна защита, услуги и софтуер.  Селскостопанската академия демонстрира традиционни и нови сортове растения и породи животни, технологии и инвентар за тяхното отглеждане.

Развитието на „Агра“ като изложение за иновации в селското стопанство определя възходящия тренд на изложбата, която всяка година увеличава своите мащаби. Тенденцията се запазва и в предстоящото 28-о издание.

То отново е част от единствения на Балканите форум за селско стопанство, вино,  храни и оборудване, организиран от Международен панаир Пловдив и включващ също Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“, „Фудтех“ и изложбата  „Вкусове от Италия“. Традиционно форумът посреща близо 750 участници от над 30 държави и повече от 40 000 посетители от България и Европа.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията