Пловдив. Комплексни решения за селското стопанство предлага Международната изложба „Агра 2019“, която ще се проведе от 20 до 24 февруари в Пловдив. Тя ще бъде по-мащабна от миналогодишната, тъй като изложителите ангажират по-големи площи, за да представят повече новости в бранша.

Компаниите от света на агробизнеса променят тренда на предлаганите изделия. Фокусът е върху мултифункционалната и икономична техника.

Сред хитовите експонати от тази линия е дрон пръскачка, който спестява разходи на гориво и вода, увеличава добивите с по-прецизна обработка и има висока производителност, достигаща до 250 декара на ден. С модерната концепция за максимална ефективност  е по-голяма част от  техниката за селското стопанство, която ще бъде показана на „Агра 2019“.

Там фермерите ще намерят и оборудване за преработка на суровини, ако искат да затворят цикъла на производство и да предлагат готови продукти. Тази възможност им дава разширената технологична зона на  Международната изложба „Фудтех“, презентираща иновации за хранителната индустрия – машини за обработка на суровини, за производство на храни, за сортиране, пакетиране и етикетиране.

Голямото разнообразие от комплексни решения за селското стопанство се дължи на факта, че „Агра“   привлича производители и търговци от различни сектори на агробизнеса, тъй като се утвърди като най-ефективната платформа за  представяне на модерни разработки за отрасъла. Тя е най-полезното събитие за бранша, смятат анкетираните в проучване, направено от известна медия.

Основни акценти на изложбата са прецизното земеделие, еко- и нанотехнологиите, земеделските ферми на закрито, ефективната и икономична техника, биопроизводството. Участниците предлагат машини  от известни наши и световни марки, материали за земеделието и животновъдството, торове и препарати за растителна защита, услуги и софтуер.  Селскостопанската академия демонстрира традиционни и нови сортове растения и породи животни, технологии и инвентар за тяхното отглеждане.

Развитието на „Агра“ като изложение за иновации в селското стопанство определя възходящия тренд на изложбата, която всяка година увеличава своите мащаби. Тенденцията се запазва и в предстоящото 28-о издание.

То отново е част от единствения на Балканите форум за селско стопанство, вино,  храни и оборудване, организиран от Международен панаир Пловдив и включващ също Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“, „Фудтех“ и изложбата  „Вкусове от Италия“. Традиционно форумът посреща близо 750 участници от над 30 държави и повече от 40 000 посетители от България и Европа.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията