Slide
Slide

Главният сладкар на петзвездния хотел Парадайс блу в курорта Албена Елина Такева получи наградата за престижното трето място за „Най-добър сладкар“, който е част от националния форум за Туризъм и Кулинария „Най-добър готвач на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за 2018 г.“. Събитието се проведе в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, като в него участваха най-добрите готвачи в страната. В конкурса за старши готвач Албена беше достойно представена от главните готвачи на хотел Калиакра Христо Узунов и на хотел Парадайс блу Николай Диков.

Черешката на тортата от групата от Албена постави сладкарят Елина Такева, която впечатли журито с вкусните си десерти. В първия кръг тя подготви печена ябълка с гранола от сушени плодове, а във финалния кръг на ТОП 10 Такева измайстори оригинален сладкиш, след като „черната кутия“ поднесе на участниците да творят с тиква. Сладкарят от Албена направи печена тиква с мус от маскарпоне Филаделфия, с шоколад, орехови ядки и портокал. „Втори път днес правиш вкусен десерт. Я дай още от този вкусен мус (Такева подава, а журито с истинска наслада похапва и хвали структурата на муса). Ти заложи на сигурното – на вкуса!“, заяви шеф Ради Стамболов, който бе жури в конкурса.

Той препоръча на Такева да доразвие декорацията си, с което нейните десерти да имат още по-голям ефект. Другият представител на журито – шеф Петко Костадинов, сподели: „Направо можеш да откачиш, толкова е вкусен десертът. Харесва ми. Внимателно работиш технологичните процеси, за да развиеш вкуса! Вкусно ги правиш нещата“. Елина Такева посочи, че за първи път участва на конкурс и че е щастлива от оценката, която е получила. Тя благодари на екипа от Албена за подкрепата и компанията, която й дава възможност да твори това, което обича. Водещ на събитието бе популярният водещ и готвач Ути Бъчваров.  На специална церемония тази вечер бяха наградени най-добрите готвачи и сладкари.

снимки BGtourism.BG

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията