Каварна. Поздравителен адрес по случай Световния ден на туризма отправи Нина Ставрева, която в отминалия 4-годишен мандат заедно с туристическия бранш в региона постигнаха изключителен ръст на туристи. Дори и през тежката за българския туризъм 2019 г. Каварна отчита 10% увеличение на нощувките. Всичко това е в резултат на последователната политика на Община, която заедно с местния бизнес води успешна и позитивна кампания на българските и чуждестранни изложения.

Кметът на Каварна Нина Ставрева и министъра на туризма Николина Ангелкова на щанда на Общината през 2018 г.

Ето и поздравителното слово на Нина Ставрева:

Уважаеми хотелиери, служители в туризма, радетели на идеята за привличане на все повече хора в красивия ни роден край,

Днес е международен ден на туризма. С туризма в нашата община е свързан животът на много хора – от гостоприемните домакини в китните и уютни добруджански къщи за гости до стотиците служители в луксозни комплекси.

Години наред с вас заедно работим да направим родния ни край привлекателно и желано място за почивка, екскурзия, разнообразни активности на хора от цял свят. Възхищавам се на постоянството, инициативността и ентусиазма ви. Винаги съм се старала, заедно със силен и амбициозен екип, да подпомогнем вашите усилия. Това, което правим не винаги е видимо, но доведе до добри резултати. Днес в община Каварна можем да се поздравим с ръст на туристите и нощувките, да се похвалим, че имаме двойно повече места за настаняване през последните години, че предлагаме все по-качествен и разнообразен туристически продукт.

Уверена съм, че заедно можем да утвърдим региона ни като целогодишна туристическа дестинация с гарантирано добро качество на туристическия продукт.

Нека пазим природата, историята, ценим гостоприемните баби и амбициозните млади предприемачи, за да продължим да развиваме родния ни край като желано място за хора от цял свят.

Можем да направим още много.

Продължаваме заедно!

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA