Slide
Slide

Каварна. Поздравителен адрес по случай Световния ден на туризма отправи Нина Ставрева, която в отминалия 4-годишен мандат заедно с туристическия бранш в региона постигнаха изключителен ръст на туристи. Дори и през тежката за българския туризъм 2019 г. Каварна отчита 10% увеличение на нощувките. Всичко това е в резултат на последователната политика на Община, която заедно с местния бизнес води успешна и позитивна кампания на българските и чуждестранни изложения.

Кметът на Каварна Нина Ставрева и министъра на туризма Николина Ангелкова на щанда на Общината през 2018 г.

Ето и поздравителното слово на Нина Ставрева:

Уважаеми хотелиери, служители в туризма, радетели на идеята за привличане на все повече хора в красивия ни роден край,

Днес е международен ден на туризма. С туризма в нашата община е свързан животът на много хора – от гостоприемните домакини в китните и уютни добруджански къщи за гости до стотиците служители в луксозни комплекси.

Години наред с вас заедно работим да направим родния ни край привлекателно и желано място за почивка, екскурзия, разнообразни активности на хора от цял свят. Възхищавам се на постоянството, инициативността и ентусиазма ви. Винаги съм се старала, заедно със силен и амбициозен екип, да подпомогнем вашите усилия. Това, което правим не винаги е видимо, но доведе до добри резултати. Днес в община Каварна можем да се поздравим с ръст на туристите и нощувките, да се похвалим, че имаме двойно повече места за настаняване през последните години, че предлагаме все по-качествен и разнообразен туристически продукт.

Уверена съм, че заедно можем да утвърдим региона ни като целогодишна туристическа дестинация с гарантирано добро качество на туристическия продукт.

Нека пазим природата, историята, ценим гостоприемните баби и амбициозните млади предприемачи, за да продължим да развиваме родния ни край като желано място за хора от цял свят.

Можем да направим още много.

Продължаваме заедно!

Сподели публикацията