Хесус Кабайеро Пинто - изпълнителен директор и председател на УС на SOF Connect/Снимка Личен архив
Slide
Slide

София. Нискотарифният превозвач Wizz Air започва полети до Риад, Саудитска Арабия от април догодина. Полетите ще бъдат два пъти седмично – в четвъртък и неделя.

Припомняме, че по-рано през август летище София и Wizz Air обявиха съвместните си планове за развитие на базата си тук с базирането в София на седми самолет, което добавя още 500 000 пътувания от и към столицата на България годишно. От декември ще стартират и два нови маршрута – до Хамбург и Стокхолм, а също така ще бъдат увеличени честотите и по 12 от най-атрактивните дестинации на Wizz Air от и до българската столица.

Wizz Air обяви 20 нови маршрута от Саудитска Арабия до европейски градове, през април започват полети между София и Рияд

„Продължаваме да увеличаваме въздушната свързаност на София, този път с Близкия Изток, като част от цялостната ни стратегия. Работим по десетки нови маршрути с много авиокомпании. Вярваме, че въздушната свързаност носи ползи не само за летището и авиокомпаниите, но и за икономиката и обществото на България“, коментира по повод новата линия изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро.

Сподели публикацията