Slide
Slide

Бургас. Водолазите от клуб „Приятели на морето“ – Бургас ще почистят морското дъно около остров Света Анастасия в ранните часове на 1 юни. Традиционно на тази дата посетителите могат да опитат безплатно прясно изпечени миди на тенекия. Екипът на острова ще ви предложи да се разхладите с наливна бира и домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа. Музикантите от група „Stiff Bones“ ще свирят на плажа за настроение.

От 1 юни 2019 година Община Бургас стартира кампания за ограничаване използването на пластмасови изделия за еднократна употреба на остров Света Анастасия. Напитките ще се предлагат само в стъкло и метал. Съдовете за еднократна употреба ще са от хартия, чашите и сламките също. Знаем, че пластмасата е навсякъде около нас, но малко по малко, чрез личния пример на всички нас, възрастните, трябва да научим днешните деца да ползват все по-рядко най-неекологичните нейни производни.

Докато сте на острова на 1 юни, можете да посетите музея, двете изложби „Скритите тайните на Черно море“ и „Животните на Черно море“. И защото е 1 юни – Ден на детето, достъпът до музея ще е с вход свободен за всички деца. Най-малките ще могат да се позабавляват още с „Щурата лаборатория“, да рисуват върху миди, както и собственоръчно да засадят растения заедно с приятелите ни от ферма „BIOTIFUL“.

Кораб „Анастасия“ ще пътува от Магазия 1 с часове на тръгване  10:00, 11:30, 13:30, 15:00, 17:00. Необходима е предварителна резервация на телефон 0882 004 124.

Сподели публикацията