Slide
Slide

София. Националният борд по туризъм излезе с призив каква да бъде позицията на България на предстоящото заседание на Световната организация по туризъм към ООН /UNWTO/, което се провежда на 27-28 април 2022 г. в Мадрид. Позицията е изпратена до министъра на туризма Христо Проданов, до външния министър Теодора Генчовска, както и до зам.-министъра на туризма Мариела Модева.

Ето и цялата позиция, подписана от Красимир Гергов – председател на УС на НБТ, д-р Полина Карастоянова – Изпълнителен директор на НБТ, проф. Стоян Денчев – Председател на КС на НБТ,  д-р Мартин Захариев – зам.-председател на УС на НБТ.

Обръщаме се към Вас от името на Националния борд по туризъм, като апелираме на предстоящото гласуване по предложение за суспендиране на членството на Руската федерация в Световната организация по туризъм към ООН (27-28 април 2022 г., Мадрид) по точката от дневния ред позицията на България да бъде „ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“.

Считаме, че България е от страните, които са особено засегнати от близостта до военния конфликт и без съмнение усложнената геополитическа обстановка в региона генерира както икономически, така и имиджови щети за конкурентоспособността на българския туристически сектор, който все още е в процес на възстановяване от пандемията COVID-19.

Националният Борд по Туризъм е най-голямата работодателска организация в сектор Туризъм и е конструктивен партньор на институциите, които имат отношение към формиране на национална туристическа политика, стратегия и съответната законова регламентация за развитието на туристическата индустрия в Република България.

Националният Борд по Туризъм е член на АИКБ, БТПП, БСК, КРИБ и на „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ и е единствената българска организация, член на Световната организация по туризъм към ООН.

Сподели публикацията