Slide
Slide

Церемонията по доставката се проведе днес в Тулуза

Тулуза. Церемонията по доставката на първия Airbus A330-900 на ITA Airways се проведе днес в центъра за доставка на Airbus в Тулуза, в присъствието на Филип Мхун, изпълнителен вицепрезидент програми и услуги на Airbus, Кристоф Молус, старши заместник Президент Airbus в Rolls Royce, Алекс Хатиби, вицепрезидент по маркетинг и търговски въпроси Air Lease Corporation, Рикардо Привитера, директор по полетите на ITA Airways и Франческо Пресиче, главен технологичен директор на ITA Airways.

Airbus достави на водещия превозвач на Италия първия напълно конфигуриран A330neo за ITA Airways и единствения по рода си. Полетът за доставка от Тулуза до Фиумичино ще бъде захранван от 16% смес от устойчиво авиационно гориво (SAF).

  • „Днес стратегическото партньорство с Airbus прави една крачка напред. Радвам се да бъда тук лично в централата в Тулуза по повод доставката на първия Airbus A330neo, изцяло изграден според новия дизайн на кабината на ITA Airways, каза Франческо Пресиче, Главен технологичен директор на ITA Airways. „С Airbus, уникалният доставчик на самолети за нашия флот, създадохме специална синергия от самото начало, включваща различни области на сътрудничество и бизнес развитие, винаги с цел реализиране на по-модерна, удобна и икономична въздушна мобилност, оборудвана с авангардни технологии.
  • Новият Airbus на ITA Airways е посветен на Гелиндо Бордин, маратонецът и олимпийски шампион, и следва стратегията на авиокомпанията да посвещава своите самолети със синя савоя на италианските спортни шампиони.
  • Airbus A330neo е еталонът на компанията по отношение на технологии, дигитализация, иновации, ефективност и дизайн и най-добрият израз на Made in Italy, благодарение на:
  • Наградената кабина Airspace – която осигурява най-високи нива на комфорт и увеличено пространство в кабината, нова система за осветление, усъвършенствани системи за забавление по време на полет и пълна WiFi свързаност в цялата кабина. Разполага с конфигурация от три класа: Business с 30 накланящи се седалки Thompson Vantage XL, Premium с 24 места и Economy с 237 места, от които 36 са предназначени за Comfort Economy – всички от Safran. 30-те седалки в бизнес класа са напълно облегнати в напълно легнали легла, с директен достъп до пътеката.
  • Интериори, проектирани от Walter De Silva – перфектен израз на новата идентичност на флагманския превозвач, вътрешните пространства предлагат стилистичните характеристики на марката с цел задоволяване на нуждата от „центричност на хората, като дизайнът на кабината плавно преминава между класовете. Кабината на A330neo на ITA Airways, проектирана от гения на дизайнера Уолтър Де Силва, е вдъхновена от идеята да върне приятното и съгласувано усещане в интериора на самолета, което е в съответствие с избора на пътуване над облаците. Комфорт, елегантност, простота и преди всичко използването на естествени материали и цветове са в основата на творческата концепция, която има за цел да подобри качеството на живот на борда и да осигури максимален комфорт на пътниците по време на всички фази на полета. Синьо и пясък са преобладаващите цветове, докато най-голямото внимание към детайлите е изразено от бродираното лого на облегалките за глава, италианското знаме, което маркира идентичността на компанията, и обвитите с кожа бизнес седалки. A330neo е и първият самолет със седалки от устойчиви на петна тъкани в премиум и икономична класа. Важна характеристика е прогресивната настройка на естественото осветление, което се променя безпроблемно в зависимост от различните ситуации на борда. Специалното внимание към цвета се изразява в 6 светлинни сценария, които осигуряват циклични промени в интензитета, за да осигурят най-добрия визуален комфорт. По-подробно, осветлението включва следните цветови комбинации фаза на полета:
  • Качване: пътниците се посрещат със светлосиня атмосфера вътре в кабината, осигуряваща приемственост с външната ливрея
  • излитане и кацане: зелените светлинни сигнали съобщават за чувство за безопасност
  • релаксация по време на полет: синя светлина, комбинирана с лъчи топла светлина и вариации в интензитета
  • ястия: по-топлата светлина с неутрални нюанси подчертава цветовете на различните ястия
  • залез/изгрев: топлите светлини постепенно затъмняват и изсветляват, за да регулират цикъла на съня.
  • Най-модерната IFE система е оборудвана на всички седалки, които включват 17,3“ (в Business), 15,6“ (в Premium Economy) и 13,3“ (в Economy) сензорни дисплеи с ниско отразяване и 4K резолюция (система IFE Rave) за гладко потребителско изживяване. Благодарение на новата система клиентите ще могат да преглеждат информация за дестинацията чрез интерактивна 3D карта и да се наслаждават на набор от аудио и видео съдържание по заявка, филми, телевизионни сериали и музика, включително 372 часа видеопрограмиране и 22 часа аудиопрограмиране.

През юни започват полетите между София и Бургас

Самолетът е оборудван и с Bluetooth аудио и система за свързване, чрез която чрез портал клиентите могат да закупят различни пакети услуги според нуждите си: съобщения, изпращане на поща и сърфиране в интернет, стрийминг.

  • Устойчивост: пристигането на по-лекия, по-тих и по-ефективен A330neo бележи още една важна стъпка в плана за устойчивост на ITA Airways, който предвижда флота, включваща 80 процента самолети от ново поколение до края на 2026 г. A330neo осигурява 25 процента намаление в разхода на гориво и емисиите на CO2 на седалка в сравнение със самолетите от предишно поколение. Планът ще позволи на компанията да се превърне в най-екологичната авиокомпания в Европа до 2026 г. По отношение на авангардна технология, Airbus A330neo включва също последно поколение двигатели Rolls-Royce Trent 7000, нови крила, набор от аеродинамични иновации и е способен на летящи 7200 nm / 13334 км без кацане.

Първият A330neo на ITA Airways допълнително засилва стратегията на авиокомпанията за изграждане на флот, изцяло включващ самолети Airbus, с 68 в момента в експлоатация (4 A220s, 50 A320 Family, 8 A330-200s и 6 A350-900s). A330neo разширява флота на ITA Airways за дълги разстояния и ще влезе в експлоатация през юни, за да обслужва новите междуконтинентални дестинации на авиокомпанията

Сподели публикацията