Slide
Slide

Българският министър участва във второто издание на Световния икономически форум в Ню Йорк

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Луис Алфонсо де Алба, специален пратеник на генералния секретар на ООН за Срещата на върха по въпросите на климата през 2019 г. Двамата разговаряха в рамките на второто издание на Световния икономически форум в Ню Йорк. Той се провежда в периода 24-25 септември, като основните акценти в тазгодишното му издание са възможности и фактори за влияние върху устойчивото развитие. Министър Ангелкова е на форума по лична покана от г-н Борге Бренде, президент на Световния икономически форум.
Министър Ангелкова и г-н Де Алба подчертаха прякото влияние на туризма от климатичните промени и изключителното значение на мерките за опазване на околната среда. С Министерството на околната среда и водите (МОСВ) работим съвместно по различни инициативи за опазване на околната среда в България, заяви министър Ангелкова. Тя добави, че по българското Черноморие се правят непрекъснати проверки по отношение чистотата на водата и морските плажове с цел да се гарантира сигурността на туристите.
Министърът добави още, че по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз е проведена неформалната среща под наслов „Туризъм и икономически растеж“, на която бе взето решение всички страни от ЕС да работят за ограничаване на опасността от изменения в климата.
В рамките на Световния икономически форум Министър Ангелкова разговаря и с Ал Гор, вицепрезидент на САЩ за периода 1993-2001 г. Той поздрави България за отличните резултати, които постига в туризма, и добави, че секторът е важен фактор за икономическия растеж на страната ни.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията