Slide
Slide

Албена. С открит двойков турнир стартира 40-тото издание на Международен бридж фестивал „Албена 2022“. Общо 20 двойки от България, Румъния, Кувейт, Полша, Австрия и Италия седнаха на игровите маси в хотел Flamingo Grand.

С убедителни резултати шампионската титла отиде при представителите на Кувейт Ахмед Ал Руваех и Мохамед Хусаин. На второ място се класираха българите Светла Ненова и Стефан Георгиев от варненския бридж клуб „Асо пика“. На трето място се нареди вицепрезидентът на полската бридж федерация Пьотр Валчак с партньора си Адам Блачно. На четвърто и пето място са варненските двойки Марк Андонов – Антон Андонов и Милко Славов – Иван Александров, а шести са Велина и Коста Костови от София.

„Днес стартираме 40-тото издание на един от най-емблематичните фестивали по бридж в България. Радостен съм, че благодарение на продуктивното партньорство с ваканционно селище „Албена“, както и отличните условия за провеждане на подобни прояви в курорта, съумяхме да създадем тази дългогодишна традиция“, каза по време на откриването организаторът Стефан Георгиев от СК „Дама купа“.

Програмата на фестивала стартира на 24 юни с открития двойков турнир. В събота и неделя ще се проведе откритият турнир за смесени двойки, на 27 юни се играе блиц отборен турнир. В периода 28-30 юни играчите ще премерят сили в главния двойков турнир, а в петък, събота и неделя е главният отборен турнир.

Очаква се във фестивалните дни да се включат над 200 играчи от 3 континента, включително от държави като САЩ, Ливан, Австрия и мн. др. Всички турнири без главния отборен започват от 15,30 часа, а последният започва от 14.00 часа в първите 2 дни и в 10.00 часа през последния ден.

Сподели публикацията