Slide
Slide

В залата на НЧ “Светлина – 1941” – град Генерал Тошево се проведе първият за новата учебна година образователен концерт на школите към културната институция. В рамките на малко повече от час ученици от втори до пети клас в двете училища в града се насладиха на изпълненията на децата, посещаващи различни извънкласни клубове и школи в читалището.

Публиката се запозна с историята на създаването на синтезатора, китарата и пианото, а малко по-късно деца от тези три школи очароваха с изпълненията си, показвайки магията на пленителните звуци, които издават тези три популярни инструмента.

Picture 004

Последваха индивидуални изпълнения на децата от клуба по народно пеене с ръководител Йордан Дяков и поп и рок пеене с ръководител Вяра Костадинова.

Picture 019

Децата от ДФТС “Тошевче” с хореограф Галина Костова пък показаха как протича една тренировка на групата и как тя се подготвя за представление на сцена.

Picture 009 [2]

В препълнената зала на читалището децата станаха свидетели на прекрасни изпълнения, чуха много популярни песни и видяха магията на българските народни танци.

Сподели публикацията