С пари за европроекти са купувани яхти, джипове, АТВ-та и катамарани
С пари за европроекти са купувани яхти, джипове, АТВ-та и катамарани
Slide
Slide
Slide
Slide

София. С пари по европроекти са построени 746 къщи за гости на стойност 202 млн. лв., каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Част от обектите са в защитени зони по морето. Установено е обаче, че с европари са купени яхти, джипове, АТВ-та и два катамарана.

За АТВ-тата собствениците са обяснили, че ще ги ползват до труднодостъпни райони, за да правят разкопки. А за катамараните – че ще водят туристи на разходки по Дунав и в морето, съобщи Economic.bg.
Прокуратурата има съмнения, че част от къщите за гости не функционират като такива. Други пък вероятно с фалшиви документи са отчитали, че са приемали гости. До момента в прокуратурата няма нито един сигнал за нередност с тези процедури.

По повод имота, за който се твърди, че е на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, Арнаудова уточни, че проверката вече е по същество и се проверява кои гости са били в тези къщи. Прокуратурата смята, че младата Ана Димитрова, не чието име се водят няколко обекта, е подставено лице. Тя вече е разпитана, а междувременно в общината в Сандански някой е оставил ключ за къщата на Манолев и бележка с призив да не се разбиват врати.

Сподели публикацията