Вила Москито 2
Slide
Slide
Кремена Вълчева

Велико Търново/Добрич. Почивката на стотици българи за Нова година ще бъде провалена от измамничка, жалва се пред Bgtourism.bg потърпевшият Александър Стоянов от Добрич. Той е един от хората, които за предстоящите празници са капарирали вила „Москито Две“ в с. Леденик (Велико Търново). Собственици на къщата са братята Георги и Теодор Данаилови, които са дали имота под наем на Кремена Вълчева от Силистра. Именно тя ще провали празника на стотици българи, които имат резервация за вилата. По случая вече валят жалби в местното РПУ, а през последните часове в социалните мрежи ври от коментари относно измамата. Потърсихме за коментар Кремена Вълчева, но от другата страна на линията се чуваше само свободен сигнал. Спряла е да вдига и на измамените от цялата страна.

Ето какво сподели пред нас Теодор Данаилов – собственик на вилата: „Къщата разполага със 17 легла. Построихме я преди близо 5 години. На 3 септември т.г. сключихме договор с Кремена Вълчева – вилата да бъде стопанисвана и преотдавана за период от 18 месеца. Получихме първите два наема, макар и с малко закъснение, но наскоро разбрахме, че сме попаднали на изпечена измамничка, която е имала и други провинения. Започнаха от цялата страна да ни звънят хора и да ни питат за Нова година и така разбрахме, че тя е взела от близо 30 души капаро. Зад всеки от тях стоят по още близо 20 души. В контакт сме с нашия адвокат през последните дни и оказваме пълно съдействие“.

Хронологията на потърпевшия Александър Стоянов, която той разказа пред Bgtourism.bg

На 12 декември с моята компания направихме връзка относно резервация за Kовогодишните празници с къща за гости „Москито 2“, намираща се в с. Леденик, община Велико Търново. Лицето Кремена Минкова Вълчева от град Силистра, стопанисваща къщата за гости ни увери, че датите за престой от 30.12 до 02.01.2021 са свободни за настаняване и можем да заплатим капаро.

На 13 декември преведохме с паричен превод сумата от 1 200 лв в клон на Изипей. Въпросното лице ни обясни всички подробности относно престоя ни и ни увери, че ще ни очаква на 30 декември по обяд. Дни по-късно чрез общи познати от град Велико Търново установихме връзка със собствениците на къщата за гости и разбрахме от тях, че къщата е преотдадена за ползване срещу наем и сключен договор с лицето Кремена Минкова Вълчева. Нашето запитване за собствеността беше относно наш предишен престой в тази вила и новият телефонен номер, който открихме за връзка.

На 20 декември отново направихме връзка със собствениците на къщата Георги и Теодор Данаилови, лица които развиват бизнес с добро име от години във Велико Търново. Те ни съобщиха, че се опасяват, че госпожата, която стопанисва тяхната къща най-вероятно върти схема за новогодишните празници и е най-добре да се свържем с нея.

След разговор с нея, тя твърдеше, че къщата е запазена за нас и ще ни очаква, ако стане някакъв проблем щяла да ни върне капарото. Часове по-късно след проучване в социалните мрежи се установи и направихме връзка по-между си над 20 компании (над 300 човека) от различни краища на страната. Въпросната госпожа е събрала капаро за наставяне за един и същ период в размер между 800 и 1400 лв.

След телефонни разговори с нея, имаше обещания че парите ще бъдат върнат на абсолютно всички, но до днешна дата никой не е получил заплатената сума към нея. Жената излиза пред всеки с различно оправдание за връщане на сумата – очакване на кредит от банка, забавяне в клона на банката с преводи, проблеми с лихвари в град Силистра, лечение на дъщеря й в болница. От страна на собствениците имаме пълно съдействие. Днес има подадени жалби до районното управление и до прокуратурата.

Сподели публикацията