Летище Домодедово, снимка Руслан Йорданов - bgtourism.bg
Slide
Slide

Москва. Хиляди руски граждани продължават да напускат страната си, след като президентът Владимир Путин обяви частична мобилизация. Бързо се изкупуват самолетните билетите към Белград, Дубай и Истанбул, цените им скачат драстично и чупят нови рекорди. Най-скъпите еднопосочните самолетни билети за икономичната класа от Москва до Дубай са 11 150 лева.

Проверка на Bgtourism.bg показа, че към този час за днешни полети трудно могат да се намерят свободни места, а най-скъпите билети за бизнес класата се продават за над 35-36 хиляди лева. Чрез agent.ru еднопосочен билет може да се запази за 36 462 лева или 1 126 422 рубли. Онлайн търсачките посочват, че цените са високи и информират как обикновено се движат цените на най-евтините полети за подобни пътувания.

Руснаците масово купуват билети и до две европейски летища, които са отворени за тях – до Истанбул и Белград. Цените на билетите до тези две дестинации също достигат петцифрени суми в лева. От войната бягат мъже, които не искат да бъдат изпратени на фронтовата линия в Украйна. Цените на билетите започват от 500 лева, но евтините билети бързо се разпродават и е трудно да бъдат открити.

Сподели публикацията