Показаха бебе делфинче, родено във варненския делфинаруим
Показаха бебе делфинче, родено във варненския делфинаруим
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Бебе делфинче, родено във варненския делфинариум показаха за първи път. Морското момченце е на 4 месеца и 4 дни и още си няма име. Мама Доли е на 35 години и това е третото ѝ дете. И двамата се чувстват чудесно и днес бе първото извеждане на малчугана пред хора. А хора да искаш! Повече от 5000 хиляди варненци се струпаха пред делфинариума, а само 1200 са местата вътре. Организаторите пуснаха и 2-ро представление следобед, но и то не успя да побере всички желаещи да видят бебето.

Щастливата дълго пазена тайна бе съобщена пред публиката, която аплодира шоуто на Йоана, Бимбо, Доли и Кимбо.Татко е делфинът Кимбо. Новият член на семейството се е появил на бял свят на 19 ноември миналата година. Майката Доли стои неотлъчно до рожбата си и се грижи за нея, като не допуска наблизо никого.

Доли се е справила с раждането с лекота и вече учи своето бебе да плува и да се храни самостоятелно.Според традициите на Делфинариума бебето ще бъде кръстено, след като се направи конкурс.

Предстои разширение на варненския атракцион с летен басейн за морските бозайници, което ще им даде възможност да се радват на повече пространство, свеж въздух и слънце.

Ели Маринова – Черно море, Снимки авторът

Сподели публикацията