Slide
Slide

Варна. Бебе делфинче, родено във варненския делфинариум показаха за първи път. Морското момченце е на 4 месеца и 4 дни и още си няма име. Мама Доли е на 35 години и това е третото ѝ дете. И двамата се чувстват чудесно и днес бе първото извеждане на малчугана пред хора. А хора да искаш! Повече от 5000 хиляди варненци се струпаха пред делфинариума, а само 1200 са местата вътре. Организаторите пуснаха и 2-ро представление следобед, но и то не успя да побере всички желаещи да видят бебето.

Щастливата дълго пазена тайна бе съобщена пред публиката, която аплодира шоуто на Йоана, Бимбо, Доли и Кимбо.Татко е делфинът Кимбо. Новият член на семейството се е появил на бял свят на 19 ноември миналата година. Майката Доли стои неотлъчно до рожбата си и се грижи за нея, като не допуска наблизо никого.

Доли се е справила с раждането с лекота и вече учи своето бебе да плува и да се храни самостоятелно.Според традициите на Делфинариума бебето ще бъде кръстено, след като се направи конкурс.

Предстои разширение на варненския атракцион с летен басейн за морските бозайници, което ще им даде възможност да се радват на повече пространство, свеж въздух и слънце.

Ели Маринова – Черно море, Снимки авторът

Сподели публикацията