Жул и Мартин близо до Балчик. Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Добрич. Жул и Мартин – младежите от Франция, които стартираха своята обиколка на света на 7 август 2018 г. от родината си, достигнаха до далечна Азалия, чак в Тайланд. Историята на двамата пътешественици разказахме на 8 и 9 ноември, когато те преминаха през Добруджа и пренощуваха сами в палатка на плажа в Албена.

Тогава те се срещнаха с екип на BGtourism.BG и споделиха своята идея да обиколят 27 държави по света в рамките на една година и да приключат в Южна Америка.

„Първото, за което се сещаме за България е ракия, чудесна напитка. За нас Варна и Бургас бяха най-прекрасните и важни места, които посетихме по време на дългата разходка от Дуранкулак до границата с Турция – пеша. Хареса ни Несебър, чудесният термален комплекс Аквахаус до Варна. Незабравим за нас ще бъде и деня, в който прекосихме границата с Турция, тогава извървяхме 46 километра. Ходихме от 9 сутринта до 9 вечерта, когато бяхме в България“, споделя днес Жул. Той и неговият приятел след това са били 8 дни в Истанбул, две седмици във Виетнам, месец в Лаос, три седмици в Камподжа и днес са в Тайланд.

„Спомням си, че хората в България бяха толкова любезни и приятелски настроени към нас. Много хора ни спираха по пътя и ни предлагаха да ни вземат, но нашата програма бе да изминем България пеша. Ще се върнем отново, защото държавата ни хареса“, добавя Жул.

Уникално! Двама французи обикалят света, днес минаха през Добруджа

Околосветските пътешественици пренощуваха на плажа в Албена

Сподели публикацията