Slide
Slide

София. Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов днес получи голямо признание за приноса му към развитие на фестивалния туризъм и успешно приключилото домакинство на второто издание на “Мидалидаре рок в Долината на виното” (Midalidare Rock In The Wine Valley). Градоначалникът получи плакет от председателя на Комисията по туризъм към парламента д-р Илин Димитров.

Четиридневният рок фестивал, който набира скорост и привлича все повече гости, музиканти от световната сцена, туристи и фенове на качествената музика, дава заявка да се превърне във все по-успешно и популярно събитие.

Според организаторите амбициите са догодина фестивалът да е много по-мащабен, планирани са участията на повече изпълнители и групи.

“Искрено окуражавам подобни събития и инициативи, защото те подпомагат развитието на регионите и популяризират България! Такива културно-музикални фестивали фокусират в една пресечна точка различни елементи от туристическия сектор, като привличат интересни хора и разнообразна публика, не на последно място платежоспособни туристи, които могат да се насладят също на винен и културен туризъм, много творци и хора на изкуството и така създават една неповторима атмосфера със силен заряд и дух”, посочи Димитров.

След две отлагания заради пандемията второто издание на рок фестивала стана факт. За четири дни над 30 000 фенове се насладиха на повече от 23 часа рок на световно ниво.

Сподели публикацията