Slide
Slide

ITA Airways предлага нов директен полет Вашингтон Дълес – Рим Фиумичино

Рим. ITA Airways е официален превозвач на проекта „Представяйки си бъдещето. Леонардо да Винчи: В съзнанието на италиански гений” монографичната изложба, организирана от „Конфиндустрия”, Асоциацията на италианската индустрия, за откриването събитие на новата си централа във Вашингтон. Проектът, разработен в сътрудничество с Veneranda Biblioteca Ambrosiana, беше представен днес по време на международна пресконференция, проведена в аудиторията на Мемориалната библиотека на Мартин Лутър Кинг във Вашингтон, окръг Колумбия.

В ролята си на посланик на италианските постижения в света, ITA Airways подкрепи инициативата – която има патронажа на италианското посолство и Италианския културен институт във Вашингтон – чрез транспортиране на борда на своите полети от летище Леонардо да Винчи в Рим Фиумичино до Вашингтон Дълес, делегацията на Конфиндустрия и селекция от 12 страници с автографи, принадлежащи на Codex Atlanticus на Леонардо, които са произведения с несравнима художествена и историческа стойност и ще бъдат изложени от днес до 20 август в Мемориалната библиотека на Мартин Лутър Кинг JR.

Като специалист в управлението на чувствителни пратки, екипът на ITA Airways Cargo извърши тази изключителна операция, като освен транспортирането при максимална сигурност, се погрижи за критичните фази на палетизиране, съхранение и трансфер в среда с контролирана температура, гарантирайки спазване на конкретните изисквания за запазване целостта на това изключително произведение на изкуството.

„ITA Airways има честта да служи като световен посланик на Произведено в Италия. Ние сме ангажирани, от раждането си, да представяме и демонстрираме най-доброто от италианското съвършенство, като помагаме за износа на стила и имиджа на Италия, международно призната като люлка на култура и изкуство.В светлината на тази наша естествена склонност и мисия, ние сме горди, че бяхме избрани от Конфиндустрия за официален превозвач на събитието, проведено по повод откриването на новия им офис във Вашингтон – каза Емилиана Лимозани, главен търговски директор на ITA Airways и главен изпълнителен директор на Volare, добавяйки – Нашата компания се чувства привилегирована да бъде част от това историческо събитие и искам също да подчертая как основният ни център е подходящо кръстен на Леонардо да Винчи, световно признат гений.

ITA Airways и американската столица също се свързват по отношение на операциите: на 2 юни стартира новият директен двупосочен полет Вашингтон – Рим, който първоначално ще се изпълнява с пет седмични полета, а от 1 август ще стане ежедневен, за да покрие високата сезон. Вашингтон е много желана дестинация, както за туристите, така и за пътуващите по работа, благодарение на присъствието на местната и международната бизнес общност, която ще използва новата връзка като директен достъп до Италия, Европа и целия средиземноморски регион. Новият маршрут вече се оказва много успешен, с висок коефициент на натоварване както на входящ, така и на изходящ полет.

Вашингтон е само първата стъпка в разширяването на мрежата на ITA Airways: 2023 г. ще бъде година на големи инвестиции в междуконтиненталния пазар, с 3 нови дестинации от Рим Фиумичино, освен Вашингтон, до Сан Франциско от 1 юли и Рио де Жанейро от 29 октомври Новите полети на дълги разстояния представляват ключов стълб на цялостната стратегия на компанията, тъй като освен че генерират приходи, те също така увеличават операциите на къси разстояния, като спомагат за двойно увеличаване на капацитета на междуконтиненталната мрежа.

Съединените щати са международен пазар номер едно за ITA Airways и най-стратегически след Италия, както и страната с най-голям брой граждани с италиански произход.

Следователно директните полети от Северна Америка до Италия са не само маршрути за развлекателни и бизнес пътувания, но и средство за достигане и свързване с по-широката италианска общност в САЩ с директни полети до Ню Йорк, Маями, Бостън, Лос Анджелис, Вашингтон и Сан Франциско, ITA Airways ще изпълнява 122 седмични двупосочни полета между Северна Америка и Италия в разгара на летния сезон. Благодарение на споразумението за споделяне на кодове с Delta, клиентите на ITA Airways ще имат достъп до повече от 100 вътрешни дестинации през вътрешните центрове на американската авиокомпания, като 40 дестинации се обслужват през Ню Йорк JFK и също толкова значителен брой връзки от Бостън, Маями, Лос Анджелис , Вашингтон и Сан Франциско, които могат да отговорят на нуждите на повечето пътуващи по работа и на почивка.

Билети за всички полети на компанията могат да бъдат закупени на ita-airways.com, в туристическите агенции и касите на летищата, както и чрез кол центъра на ITA Airways.

Сподели публикацията