Slide
Slide

Албена. 10,3 милиона лева печалба от оперативна дейност отчете „Албена“ АД по време на годишното Общо събрание на акционерите на дружеството. Това е с над 50 на сто ръст спрямо 2017 година. Годишната доходност на акция достига 2%, което е най-високият показател сред публичните дружества в сектор „Туризъм” в България.

За 2018 година компанията има 3 % ръст в реализираните нощувки и приходи в размер на 99,3 милиона лева, а това е 13 % увеличение спрямо предходната година. На акционерите ще бъде раздаден дивидент в размер от 80 стотинки на акция. По време на събранието беше взето решение за разпределение да се използват 3 418 500 лева от печалбата. Другите средства ще бъдат отнесени по баланса на дружеството като неразпределена печалба.

В Борда на директорите влиза председателят на КНСБ Пламен Димитров. Той ще заеме мястото на Даниела Петкова, която бе представител на Ди Ви Консултинг ЕООД.

За 2018 година инвестиционната програма на дружеството е била 32,5 милиона лева, заяви изпълнителният директор Красимир Станев. Той отличи мащабната инвестиция в комплекс „Бялата лагуна“, в който дружеството е инвестирало 45 милиона лева. Сред другите проекти са реконструкцията на хотел „Амелия“ със 142 петзвездни стаи и с топла връзка към „Маритим Парадайз Блу“, многофункционалната зала „Сити хол”, която е на мястото на бившия боулинг с капацитет от 1100 души .
За 2019 година планираните инвестиции са в размер на 38 064 000 лв.

Сподели публикацията