Slide
Slide

Каварна. По уникален начин Каварна посрещна делегацията, която дава титлите за Европейски столици и градове на спорта. Кметът на града Нина Ставрева връчи „Златни писма“ на гостите, които пристигнаха у нас, за да се запознаят с кандидатурите на Пазарджик и Каварна за Европейски градове на спорта в две различни категории – за голяма и за малка община. Винценцо Лупатели, Марияна Брчина и Дамян Диков изненадващо бяха приятно сюрпризирани от домакините в черноморското градче със „Златни писма“.

В специално изработени тубуси в златен цвят, които наподобяват на тези от щафетите в лекоатлетическите състезания, бяха поставени писма като папируси със златни букви и със силно обръщение към гостите. Писмата са подписани лично не само от кмета на Каварна, но и от златните ни момичета в художествената гимнастика – от трикратните световни шампионки Мария Гигова и Мария Петрова, от всички момичета от настоящия ансамбъл, от индивидуалните ни състезателки Невяна Владинова, Боряна Калейн, Катрин Тасева, от бивши състезателки от националните ни отбори, които през годините многократно са ни давали поводи за гордост с големите си световни успехи.

Със „Златните писма“ домакините приветстват делегацията с „Добре дошли“ в България и Каварна като истински приятели на спорта и страната ни. В тях домакините споделят важни акценти от историята на България и родния си край, както и че сме държава, датираща от 681 г., която е дала на света не само Азбуката, но и множество олимпийски, световни и европейски шампиони, които имат принос за развитието на спорта. С гордост се посочва, че добруджанецът с най-ценно отличие от Олимпийски игри – щангистът Стефан Димитров, е именно от каварненско село Травник.

С този ход община Каварна символично предава щафетата на ACES Europe, която е наред да обяви решението си относно кандидатирата. Златният цвят и имената на писмата са избрани не само заради подписите на златните ни момичета, но и защото златото е символ на успеха, цел за всеки един спортист в състезанията, както и че гостите се намират в Златна Добруджа.

Специалните „Златни писма“ са изработени от добричката фирма „Ларго сити“, с подкрепата на компании в Пловдив и Варна. Припомняме Ви, че Каварна официално е кандидат за Европейски град на спорта за 2020 година с мотото „Да спортуваш е модерно“. Кампанията значително обогати спортния календар в Каварна и даде възможност на жителите на града да се включат активно в голяма част от тях. Лица на кампанията досега бяха Тервел Пулев, Йордан Йовчев, като това лято Христо Стоичков и други големи имена на родния ни спорт ще подкрепят Каварна с интересни инициативи.

Сподели публикацията