Отличиха Община Разград с награда за атрактивно представяне на туристическа дестинация
Отличиха Община Разград с награда за атрактивно представяне на туристическа дестинация
Slide
Slide
Slide
Slide

Разград. Награда за атрактивно представяне на туристическата дестинация „Абритус“ завоюваха Община Разград и Регионален исторически музей – Разград. Призът получи Виолета Антонова – директор на дирекция „Култура, спорт, туризъм“ лично от кмета на Община Велико Търново, по време на Церемония на 19.04.2019 г. в Двореца на културата и спорта, в историческата и духовна столица на България.

Уникалният туристически бранд „Абритус“ и културно-историческото наследство на Разград бяха представени на 16-то Международно изложение „Културен туризъм“ Велико Търново от 18 до 20 април.

Високата награда идва в Разград в Годината на вътрешния туризъм 2019.
Панорамният експозиционен щанд „Абритус“, мултимедийната презентация, направена от Галена Радославова – директор на РИМ – Разград, маркетинговите и рекламни послания, тематичните сувенири и местното вино с марка „Абритус“, бяха оценени от експертното жури и организационния комитет на форума.
Особено внимание на щанда „Абритус“ оказа министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова, която лично доведе официалната делегация от културни аташета.    Шампионът по бокс Кубрат Пулев, който представя туристическите забележителности на Родината с рекламен клип, също се спря пред щанда на Разград и се впечатли от представянето на туристическата дестинация, която предлага Общината.
Публиката и участниците в изложението също показаха адмирации към представянето на екипа на Община Разград и РИМ-Разград. Установени бяха полезни контакти. Експерти и ценители получиха покани за предстоящите туристически събития с културни средства от календара. Акцентът беше върху фестивал „Античният Абритус“ на 14 и 15 юни т. г., когато в Разград ще има „нашествие“ на 100 реконструктори от Италия, Румъния и България с атракции от древни епохи. Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествени занаяти привлече нови участници в базара на занаятите, които ще представят своите оригинални произведения от 22 до 24 юли.

Сподели публикацията