Албена. Ваканционно селище „Албена“ домакинства XXII-то издание на традиционния регионален форум на Института за икономическа политика, преминал под надслов„Бъдещи сценарии за Централна и Източна Европа във времена на несигурност“. Летният семинар събра на едно място 32 млади държавни служители и експерти в областта на публичните политики от общо 11 държави, сред които Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Черна гора, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия и Украйна. В рамките му бяха дискутирани въпроси, свързани с развитието на Европейския съюз, Централна и Източна Европа, Разширяването на ЕС и Западните Балкани, икономическото възстановяване, декарбонизацията и управлението на природните ресурси. Организирани бяха и специални симулационни сесии, в които участниците разработиха разнообразни сценарии за бъдещето развитие на ЦИЕ във времена на несигурност.

Сред лекторите се откроиха Атанас Пеканов – служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства на Република България, Андраш Инотай – почетен председател на Института за икономическа политика, Себастиан Шефер – Управляващ директор на Института за Дунавския регион и Централна Европа, Тибо Мюзерг – Директор на регионалната програма за Европа и Евро-средиземноморския регион към Международен републикански институт, Велина Чакърова – Ръководител на Австрийския институт за европейска политика и политика на сигурност, и др.

Форумът се организира с подкрепата на Фондация Ханс Зайдел – клон България, Представителството на Европейската комисия в България, Централноевропейската инициатива и Австрийското посолство в България.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA