80 чистокръвни английски коне вдигнаха адреналина на зрителите в русенското село Сандрово
80 чистокръвни английски коне вдигнаха адреналина на зрителите в русенското село Сандрово
Slide
Slide
Slide
Slide

Русе. 80 чистокръвни английски коне взеха участие в превърналите се вече в традиция конни надбягвания, които се провеждат за седми път в русенското с. Сандрово. Проявата бе наблюдавана от стотици любители на конните състезания.

Излъчени бяха първенците в 6 дистанции, а именно 1000 м за 2 годишни коне, 2000 м за 3 годишни и по-възрастни коне, 1600 м за 3 годишни коне, 1600 м за 3 годишни и по-възрастни коне, 1200 м за 3 годишни и по-възрастни коне, както и 2400 м за 3 годишни и по-възрастни коне.

Освен наградите за първите три места във всяка категория, които са осигурени от спонсорите, касиралите се на първо място получиха и грамота от името на областния управител, а победителят в най-трудната категория 2400 м за 3 годишни и по-възрастни коне получи значка от името на областния управител. На първо място в тази категория се класира жокеят Емин Андонов с коня Луцифер, собственост на Пламен Панайотов. Втората позиция беше за жокея Ахмед Али Ибрям с коня Алоха. Третото място на почетната стълбичка в категория 2400 м за 3- годишни и по-възрастни коне зае Добрин Ганчев. Организатори на състезанието са Община Русе и кметството в Сандрово.

Сподели публикацията