Slide
Slide

София. Днес преди обяд в Североизточната и Югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд, докато от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд валежите ще спрат, най-късно в източните райони и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър.

Максималните температури ще са между 17° и 22°.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно. След обяд валежите ще отслабват и до вечерта ще спрат. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще бъде облачно и мъгливо с превалявания от дъжд, над 2200 метра – от сняг. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса, над масивите от Западна България до предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части – временно силен, вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 – около 4°.

В събота, 21 септември, и в неделя, 22 септември,

ще преобладава слънчево време, главно през първия ден преди обяд над източната половина от страната – с временни увеличения на облачността, съобщава vesti.bg. Вятърът ще отслабне, постепенно ще се ориентира от изток, в неделя – от юг-югоизток, в нощните часове ще стихва.

Сутрешните температури ще се понижат и в повечето места ще са между 5° и 10°, в котловинните полета и в североизточните райони ще бъде с малко по-ниски минимални температури и на отделни места там са възможни и първите есенни слани.

В събота ще бъде все още по-хладно от обичайното, в неделя дневните температури слабо ще се повишават и максималните ще бъдат между 20° и 25°.

Сподели публикацията