Slide
Slide

Казанлък. Второто издание на Open Buzludzha започна на легендарния връх. Тридневният фестивал се радва на изключителен интерес и привлича гости от цялата страна. Над 1000 души се насладиха на богатата и интересна програма в първия ден, съобщиха за Bgtourism.bg организаторите.

Статични 3D мапинг проекции осветиха за пръв път фасадата на Бузлуджа. Светлинните творби бяха създадени от MP STUDIO, които от 2008 г. насам създават 3D мапинг и интерактивни визуални решения за събития с реализирани над 450 проекта в 20 държави.

“В първата вечер на фестивала Бузлуджа беше неземна, благодарение на 3D мапинга на MP STUDIO. A звукът от диджейския пулт, разположен до самия паметник, допълваше космическото изживяване. Шоуто продължава и тази вечер, 20 август!”, споделиха организаторите.

Снимки Aaron Taylor

Този уикенд Балканът около паметника Бузлуджа ще продължи да ври и кипи на три сцени с вълнуващи концерти вечер и любопитни културни събития денем. Епицентърът на случващото се е поляната при хижа Бузлуджа. Фестивалът OPEN BUZLUDZHA се провежда в подкрепа на опазването на монумента.

Тази година мотото на фестивала е „Ти си ключът. Отвори Бузлуджа.“, защото организаторите вярват, че заедно можем да отворим всяка врата. Актуалната цел е обезопасяването на монумент Бузлуджа и отварянето му за посетители в актуалния му вид.

Виж протрамата на фестивала за 20 и 21 август ТУК

Снимки Aaron Taylor

Сподели публикацията