Собствениците продали сградата преди месец, но продължават да взимат пари за нощувки

Китен. Хотел в Китен е измамил десетки туристи с резервации. Оказа се, че преди месец хотелът е продаден, старият собственик е неоткриваем и няма кой да върне парите за провалената ваканция на летовниците.

В началото на юни Христо Димов и съпругата му резервират седмична почивка в хотел „Китен Бийч“, съобщава „България Он Еър“. Платили си наведнъж цялата сума, за което имат и издадена фактура. Дългоочакваната лятна почивка обаче се оказва мираж след едно телефонно обаждане.

„Казаха, че хотелът няма да роботи този сезон поради незнайни причини, съответно аз им казах, че искам да ми върнат парите обратно. С течение на времето започнаха да ме мотаят, да не ми отговарят на обажданията. Аз им звъня, те не ми вдигат“, обясни Димов пред Стиляна Георгиева от Bulgaria ON AIR.

Впоследствие Христо научава, че хотелът е продаден преди месец. Новите собственици му обясняват, че той не фигурира в техния списък с резервации. Те му казват, че не е единственият измамен.

„Измамените са много. Постоянно телефонът звъни. Хората си търсят резервациите. Тези пари са дадени на предишния собственик, той е взeл парите и трябва да се търси отговорност от него“, казва наемателят на хотела Бисер Владимиров.

От Комисията за защита на потребителите са направили проверка на хотела. Междувременно стана ясно, че старите собственици имат и втори хотел в Приморско. Той се рекламира в интернет и също предлага резервации. На място обаче става ясно, че и той е затворен.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA