София. „Съвместните ни усилия ще успеят да утвърдят България като дестинация с конкурентно съотношение цена-качество, предлагайки висококачествени целогодишни туристически продукти“. Това заяви зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева в онлайн приветствие на откриването на петата национална конференция SMARTOURISM.BG.

„Туризмът отдавна вече не е просто подслон и изхранване за гостите. Той не е само икономически лост и един от най-богатите и оборотни бизнеси в света, който оцелява въпреки глобалните кризи. Днес повече от всякога туризмът е много повече информация, философия, психология, общуване и споделяне, а защо не и изкуство за печелене на нови приятели. Само с постоянен диалог помежду си и с общи усилия можем да решаваме предизвикателствата пред туристическата индустрия“, каза зам.-министърът.

Проф. Модева приветства организаторите и участниците в конференцията, под патронажа на Министерство на туризма, от името на министър Христо Проданов.

Организатор на събитието е ХВХ Консултинг, в партньорство с Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Националния борд по туризъм, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Катедра „География на Туризма“ и Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Архитектурния факултет и Строителния факултет на Университета по архитектура строителство и геодезия, Граждански институт, ProActivePersonnel и ProActive Solutions.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA