С българско хоро и Фермерски пазар посрещат пролетта в сърцето на Добруджа
С българско хоро и Фермерски пазар посрещат пролетта в сърцето на Добруджа
Slide
Slide
Slide
Slide

Добрич. Истинска празнична атмосфера ще цари в делничния 21-ви март в Добрич по случай Първа пролет. По традиция всеки четвъртък е Ден за фермерски пазар. Той се провежда в сърцето на града – в Архитектурно-етнографския комплекс на открито “Стария Добрич”.

Точно в 10 часа на Мегдана в Житницата на Добруджа фермерите от Добрич, Шумен, Варна, както и от съседните села Плачи дол, Котленци, Кардам, Славеево, Цонево и други градове и села подреждат своето собствено производство – млечни и месни продукти, плодове и зеленчуци, бели и червени вина, билки, подправки и ядки, рибни продукти, мюсли и овесени бисквити, мед и пчелни продукти, вкусна паста и горчица, като и много други вкусни и екологично чисти продукти от близо 20 доказани производители. Има и специална арт зона за ръчно изработени произведения.

Този четвъртък обаче синоптиците прогнозират времето да бъде слънчево и топло, а точно в 11.30 часа на Мегдана в “Стария Добрич” Фермерски пазар организира за своите посетители едно голямо и незабравимо българско хоро заедно с танцьори от клуба за народни танци “Жътвари” с ръководител Мая Бърдарова. Пазарът е съвместна инициатива на Община град Добрич и Кооперация Хранкооп – София.

Сподели публикацията