Slide
Slide

Балчик. Бебе от Балчик, което е родено едва на 7 ноември 2018 г., вече е с официална картотека в Българската федерация по лека атлетика, научи BGtourism.BG. То се казва Пламен и е получило картотеката си само 12 дни след своето раждане. Не в кой клуб да е, а в шампионски клуб. Става въпрос за първородното дете на националния ни шампион по хвърляне на чук Здравко Димитров и съпругата му Мая Петрова. Идеята за картотеката е на ръководителите на местния клуб Черно море 2005 Десислава и Андриан Андрееви, които са истинска ковачница за национални шампиони в красивия черноморски град.

BGtourism.BG научи още, че пъпчето на Пламен е хвърлено в НСА, както и това на сина на Андрееви – Валентин, който вече покорява олимпийските върхове.
Димитров започва с кариерата си на чухохвърляч като спечели балканската титла за юноши под 20 години през 2008-а година в Бурса, Турция. В периода 2010-2014 той доминираше при мъжете, а по-късно завърши Национална спортна академия „Васил Левски“ в София и се завърна в родния Балчик като учител и треньор на деца в „Черно море 2005“. През 2017-а година Здравко участва в програмата „Детска атлетика“ на БФЛА и ММС, а негови състезатели вече печелят титли и медали при най-малките.
„Само да проходи и го почват тренировките“, споделят за BGtourism.BG от клуба.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията