Пътната отсечка от Славеево до Одърци
Slide
Slide

Ремонтните дейности на пътя Добрич – Албена, в участъка от Славеево до разклона на Одърци, не са били преустановени. Предвидено е от 19 октомври те да продължат, съобщават днес от Агенция „Пътна инфраструктура“ в официално съобщение до BGtourism.BG. На няколко пъти информационната ни агенция публикува снимки и видео на тежкото състояние на пътната отсечка. По нея ежедневно до туристическите обекти по Черноморието се предвижват хиляди работници – с автобуси и леки автомобили.

Публикуваме и официалната информация на АПИ, в която поискахме и какви планирани дейности и график ще се извършват в Добричка област до края на календарната 2018 г.

СЪОБЩЕНИЕ ДО BGtourism.BG

Ремонтът на отсечката Добрич – Албена не е преустановяван. В участъка между 101-ви и 105-ти км е извършено технологичното фрезоване на настилката, а ремонтните дейности бяха временно преустановени за допълнителни геодезически замервания, отстраняване на храсти и др. Както бе предвидено от 19 октомври ремонтните дейности продължават. При добри метеорологични условия се очаква да завършат до края на октомври т. г.

Участъкът от пътя, премитаващ през село Славеево, е изключен от обхвата на ремонта, поради това че е необходима подмяна на магистрален водопровод. До момента община Добричка не е подменила водопровода и затова пътният участък не може да бъде ремонтиран.

Строително-ремонтните дейности на пътя Добрич – Албена се извършват по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Добрич от ДЗЗД “ПОНТ“, с участници: „Хидрострой“ АД и „Инжстройинженеринг“ ООД. С дружеството АПИ има 4-годишен договор по ЗОП за поддържане на пътната инфраструктура. Инвестицията е за близо 2,7 млн. лв. с ДДС.

Тази година със средства от ОП „Региони в растеж“ в област Добрич се рехабилитират близо 30 км от път II-29 Варна – Добрич. Второкласният път е най-кратката връзка между Румъния с курортите по българското Черноморие и е основна транспортна комуникация между Варна и Добрич. Ремонтът на първия 15,5-километров участък, преминаващ през село Стожер, завърши през август. Стойността на извършените строителни работи е около 8,5 млн. лв. с ДДС. През ноември се предвижда да приключи рехабилитацията на втория участък, който е 14 км. Отсечката започва след разклона за с. Стефаново и е до кръговото кръстовище на Околовръстния път на Добрич и пътя за село Паскалево. Инвестицията е за 13,8 млн. лв. с ДДС.

С основния ремонт на път II-29 Варна – Добрич се осигурява бърз транспортен достъп на жителите от с. Стожер, с. Стефан Караджа, гр. Генерал Тошево, с. Кардам и с. Йовково до ж. п. гара Варна, летище Варна, гр. Добрич и ГКПП Кардам на границата с Румъния. По-добрата инфраструктура е предпоставка за увеличаване на инвестициите и развитието на туризма в региона, за откриването на нови работни места.

До седмица се очаква да завърши обособяването на трета лента за ляв завой на кръстовището за голф комплекса при 54-ти км на път I-9 Варна – Дуранкулак. С обособяването й се повишава безопасността на движение по първокласния път. Предстои обновяване на хоризонталната маркировка на пътя Варна – Дуранкулак и на път III-902 Варна – Кичево – Оброчище. Ще се премахва и избуялата растителност. Тези дейности са част от подготовката на републиканската пътна мрежа в област Добрич за предстоящия зимен сезон“.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията