Slide
Slide

Добрич. Благотворителна работилница „Ден на мартеницата“ ще се проведе на 26-ти февруари в кампуса на Висше училище по мениджмънт в град Добрич.
Студенти от различни националности и култури ще се запознаят със старата българска традиция, ще научат коя е Баба Марта и собственоръчно ще изработят мартеници – символ на пролетта и пожелание за здраве и плодородие.
Изработените мартеници ще бъдат дарени на Мартеничкова кампания 2019 на Карин дом, гр. Варна, средствата от която ще подпомогнат терапевтичната работа на „Центъра за семейно-медиирана интервенция“ към дома. Карин дом е организация с нестопанска цел с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства.
Благотворителна работилница „Ден на мартеницата“ ще се състои на 26-февруари от 14:30 часа в зала 203 на кампуса на ВУМ в град Добрич.
Всеки може да стане част от този благотворителен празник! Нужно е само малко творчество и желание да дари пролетна надежда!
Желаещите да се включат в кампанията, могат да го направят като:
– Изработят мартеница и я донесат в отдел „Маркетинг“, кампус Варна, офис 100, до 25 февруари;
– Изработят мартеница и я донесат в кампуса на ВУМ в град Добрич, на 26 февруари от 14:30 до 16:00 часа;
– Се включат като доброволци в изработката на мартенички на място в Карин дом, гр. Варна или на организираните благотворителни базари. Повече информация за кампанията може да намерите на https://karindom.org/martenichkova-kampania-2019/

Сподели публикацията