Slide
Slide

София. Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов бе награден от Асоциацията на експертите в туристическата индустрия (АСЕТИ) за етичното партньорство“ между браншовите организации в туризма.

„Ние сме партньори и ще продължим да „теглим колата“ заедно с Българската асоциация на заведенията. Имате пълната ни подкрепа за реализирането на мисията в издигането на експертното начало в туризма на най-високо ниво и неговото проявление в политиката, бизнеса и обучението на кадри, съхранението и експозицията на туристическите атракции. Това ще допринесе за по-високото качество на туристическия продукт и ще направи България по-желана туристическа дестинация“, заяви Иван Иванов, председател на управителния съвет на АСЕТИ.

Той подчерта, че Министерски съвет, Народното събрание и държавната администрация продължават да работят без „зелени сертификати“, докато в заведенията служители и клиенти задължително трябва да имат този документ. Иванов акцентира и върху драстично повишената цена на тока, отлива на кадри и липсата на адекватна държавна подкрепа.

„Изминаха изключително трудни две години. Не знам дали мога да съм оптимист за 2022 г., но ние ще направим каквото зависи от нас тя да бъде по-добра. Благодаря за тази награда. Тя е и за Сдружението на заведенията в България, с които работим в тясно сътрудничество, както и за всичкинаши партньори. Заедно положихме много усилия и ще продължим да защитаваме българския туризъм. Надяваме се новият министър на туризма да бъде отзивчив и да се слуша в становищата ни, тъй като до момента се тичаше след проблемите“, каза Ричард Алибегов.

Българска асоциация на заведенията (БАЗ) стана член на  Асоциацията на експертите в туристическата индустрия (АСЕТИ), както и АСЕТИ стана член на БАЗ.

Сподели публикацията