Slide
Slide

Протестиращите искат оставката на правителството, както и незабавно въвеждане на мажоритарен вот и електронно гласуване

Добрич. За поредна седмица България се тресе от протести. Недоволството е срещу стандарта на живот, начина на управление на държавата и високите цени на горивата. В страната бяха блокирани пътища, бензиностанции и гранични пунктове. Добруджанци отново бяха сред най-активните протестиращи. Стотици автомобили и мотори, образували колона от 3 километра, се отправиха в обедните часове към гранично-пропускателния пункт „Кардам“ – с развети трибагреници, шумно – с надути клаксони и с мощен призив за оставка на правителството, и промяната на живота в България към по-добро.

Протестиращите направиха мирно автошествие, без да затварят граничния пункт. Походът към Румъния започна от Добрич, обедини се с протестиращите в Генерал Тошево, като в добруджанското градче групата бе подкрепена от автомобили от Балчик, Крушари, Каварна и Варна. Сред исканията, които протестиращите заявиха, че искат повече инвестиции в малките общини, промяна в изборния закон и незабавно въвеждане на електронното гласуване, мажоритарен вот, инкриминиране на корупционни практики при инфраструктурни проекти, водещи до опорочаване на изпълнението им, увеличаване на пенсиите и минималните заплати, които да повишат стандарта на живот и др.


В Силистра протестното автошествие първо блокира Гранично-пропускателиня пункт с на границата с Румъния, а след това затвори републиканския път Силистра-Добрич. Бяха приети искания, които в понеделник под формата на декларация ще бъдат връчени на областния управител, като сред тях основните са за оставка на правителството и разпускане на парламента, започване на общонародно обсъждане за преминаване към президентска република, за намаляване субсидиите на политическите партии и други.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията