Галя Шишкова и Джулиан Парментер
Slide
Slide

Балчик. Гората на Галя Шишкова и Джулиан Парментер беше залесена през миналата седмица, съобщи зам.-директорът на ДЛС-Балчик инж. Радослав Радев. През този месец в стопанството се появиха 52 декара нови гори, като средствата за фиданките на 2 декара от тях са дарени от младото семейство. Близо 1 300 дръвчета от видовете червен дъб и явор са залесили работещите в ДЛС-Балчик в гората на младото семейство.
През пролетта ще поставим табелки в участъка, за да знаят хората където точно се намира гората на Галя и Джулиан, обясни инж. Радослав Радев. Той каза още, че се надява и други хора да последват примера на младото семейство и да оставят след себе си гора за идните поколения.
Припомняме ви, че Галя Шишкова и Джулиан Парментер, които сключиха брак през тази година, бяха помолили всички, които ще дойдат на сватбата им да дарят пари, вместо да им носят цветя. Така те събраха 500 лева, които предоставиха за засаждането на нова гора.
Галя е от Каварна, икономист по образование, скоро ще се дипломира в университет Кеймбридж, специалност „Устойчив бизнес“. В момента с Джулиан живеят в Брюксел, където Галя работи за голяма модна компания. Свързахме се с нея и тя ни каза, че са решили да засадят гора, защото се стремят да бъдат отговорни граждани и да живеят в баланс с природата и хората около тях.
Избрахме да засадим дръвчета, чрез gorata.bg, защото искаме да оставим нещо, което ще живее през годините и което ще допринася за по-чист въздух. Имахме едно единствено изискване – дръвчетата да бъдат залесени в моя роден край, в който и Джулиан се влюби още при първия път, когато го посети, а именно около Каварна или Балчик, обясни Галя.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията