Slide
Slide
Slide
Slide

Магията на Златоград” се радва на голяма популярност и вече привлича туристи

София. Лъчезар Йорданов е шестокласник в средно училище “Антим I” в Златоград. Той е и може би най-младият посланик на Дестинация България, след като решава да създаде ученически туристически сайт, в който да събере, представи и съхрани богатото културно и историческо наследство на родния си град. Днес шестокласникът се срещна с министъра на туризма д-р Илин Димитров, който го поздрави за инициативата и му връчи специална грамота за личен принос и реализиране на проекта “Магията на Златоград”.
С грамота за цялостен принос в развитието и модернизацията на системата на образованието беше отличено и средно училище “Антим I”. Тя беше връчена на директора на учебното заведение Емилия Юрчиева.
“За мен и екипа ми е от изключителна важност да мотивираме учениците, да ги увлечем и да им покажем, че всъщност те са утрешните специалисти, които да са в състояние да вършат големи неща, стига да им се даде възможност и подкрепа”, подчерта министър Илин Димитров и пое ангажимент Министерстството на туризма да подкрепи провеждането на кръгла маса, на която да се чуят идеите на децата за развитието на туризма.
На срещата присъстваше и Елза Личева, преподавател по информационни технологии и компютърно моделиране в средно училище “Антим I”, която е помогнала на Лъчезар да реализира идеята си.
“Проектът започна спонтанно, в час по информационни технологии г-жа Личева обяви, че се организира олимпиада и аз реших да участвам”, разказа Лъчезар. Той е автор и на слогана на сайта “Магията на Златоград”.
Въпреки крехката си възраст, Лъчезар Йорданов вече има солидни познания в областта на програмирането и уеб дизайна, които използва, за да създаде сайта, промотиращ Златоград като туристическа дестинация. На страницата, която се радва на сериозен интерес, е събрана информация за местоположението на Златоград, за неговата богата история, културни събития, музеи, църкви, параклиси и екопътеки.
Директорът на училището Емилия Юрчиева подари на министър Димитров рисунка на възпитаничка на училището, а Лъчезар – керамична стомна, която е направил сам.

Сподели публикацията