Албена. Мащабно учение, симулиращо авиокатастрофа в сградата на емблематичния хотел „Добруджа“, проведоха снощи в курортен комплекс Албена ресорните Министерство на вътрешните работи, на транспорта и съобщенията, на отбраната и здравеопазването, Българският червен кръст и неправителствени организации.

Точно в 21.00 часа бе подаден първият сигнал за настъпилото произшествие, като до няколко минути на терен се явиха служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Поетапно в операцията по овладяване на възникналия пожар, извеждане на гостите и осигуряване на първа долекарска помощ се включиха екипи на РДПБЗН – Добрич, ОД на МВР Добрич, ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“,  ДП „Ръководство на въздушното движение“, Българските военноморски сили, Центровете за спешна медицинска помощ, Български червен кръст. Участие в тренировката взеха също представители на доброволното формирование в Балчик и „Албена“ АД.

Разгърнати бяха общо 4 оперативни участъка – за гасене на пожара в хотела и самолета, за водоснабдяване, изграждане на полеви център за спасяване, временен пункт за дихателна защита.

Операцията приключи в 23.00 часа, когато от хотела успешно бяха изведени всички гости, а пожарът бе потушен.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA