Slide
Slide

Варна. Официалното откриване на плажния сезон във Варна ще бъде на 24 май, съобщи търговски директор на фирмата-концесионер, която стопанисва плажа в морската столица Андрей Василев за Moreto.net.

„Предната седмица булдозер заравни пясъчната ивица особено на местата, където беше изядена в следствие на силни вълни през зимния период. И тази година машинно ще почистваме всички плажове във Варна. На 22 и 23 май ще бъде извършена дератизация и декаризация“, обясни Василев.

В началото на летния сезон ще бъдат разкрити 5 спасителни поста на Централния плаж и 1 медицински пункт, който ще обслужва цялата алея с реанимационен автомобил. Подготвят се спасителните вишки, съблекалните тоалетните и душовете. Навсякъде ще има осигурени кошчета за боклук, а на места ще има обособени инвалидни пътеки за хора в неравностойно положение. Крайбрежната алея ще се мие основно 1 път в седмицата с водоноски.

По 1 спасителен пост ще има на Офицерския плаж, на Трета буна и на „Рапонги“. След 1-ви юни местата, които са най-силно посещавани ще бъдат снабдени с още водни спасители и медицинско обслужване.

Цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат както миналата година, а именно по 5 лв.

Сподели публикацията