Slide
Slide
Варна. Научният интерактивен център Музейко разполага на летище Варна през април, май и юни 2 от мобилните си изложби, свързани с научните световни изобретения, както и с „Изгубените светове“ на Черно Море. Експозициите ще бъдат разположени на достъпна за всеки локация.
Всички жители и гости на град Варна са поканени да се потопят в света на науката на едно ключово място, което носи духа на авиацията и космоса, а именно – летището.
Децата ще могат да научат на практика кои са великите изобретения, които са променили света, в който живеем. Кои са най-шантавите изобретения? Съществува ли работилница за идеи? Можем ли да открием Америка? Отговорите научете при нас! След като си кажем „Еврика!“, ще можем да изследваме заедно морските дълбини и да се потопим в тайните на Черно Море“, съобщават организаторите на изложбите.
Разбира се, ученето цял живот е невъзможно без задоволяване на всички сетива и затова нашите приятели от УЛИЦАТА НА ГОТВАЧИТЕ ни гостуват с познатата на всички street food концепция с храна и напитки за деца, майки и татковци.
Очаквайте ВСЯКА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ШОУ от ЩУРА ЛАБОРАТОРИЯ и представления от Държавен куклен театър – Варна, както и работилници и други тематични събития, които ще обявяваме всяка седмица в страницата на събитието“, съобщават от летището в морската ни столица.
Откриването ще бъде на 2 април от 11 часа с щуро динозавърско шоу.Изложбите ще останат до 30 юни. Единият билет е на стойност 3 лева, семеен билет – 7 лева, единичен билет за групови посещения с над 10 посетители – 2 лева. Паркингът ще бъде с финксирана цена от 3 лева за целия период на посещението в рамките на деня (покажете билета от изложбата на изхода). Варненци и гостите на морската ни столица, които нямат личен транспорт, могат да стигнат до летището с автобус №409.
Сподели публикацията