Slide
Slide

По-рано днес във Висше училище по мениджмънт (ВУМ), Варна, стартира съвместно обучение по менторство и иновации за повишаване устойчивостта на предприятията в сектора на гостоприемството. Форумът е тридневен и ще се проведе между 16 и 18 октомври, като участие в него вземат повече от 50 представители на малкия и средния бизнес от сектора на туризма от България, Албания, Гърция и Македония.
Фокусът на обучението е върху иновациите като инструмент за устойчиво развитие на целевия сектор. Днес бе представена една нова концепция за съвместно сътрудничество между утвърдени и прохождащи фирми от сектора на гостоприемството – модел за разработване и внедряване на съвместни менторски програми. Този проспект ще бъде тестван и доразвит до края на обучението, когато международните участници посещават иновативни и проспериращи фирми от региона на Варна и Добрич, развиващи успешно дейността си в областта на масовия, еко, приключенския и селския туризъм с грижа към природата и общността.


По време на визитите, групата от международни експерти ще се уверят в успеха на българските предприемачи, но така също ще получат техните ценни съвети и наставления относно успешното разработване и внедряване на иновации и нови бизнес модели – от възникване на идеята, през превръщането и в реалност до утвърждаването й като добра практика, вкл. и на международно ниво.
Като част от дискутираните по време на събитието въпроси е и възможността за пренасяне на чуждия опит в конкретиката на международната среда на балканско средиземноморския регион, както и нуждата от съвместно сътрудничество. В резултат на проведеното събитие се очаква създаването на нови съвместни бизнес начинания, а така също превръщането на наставничеството между различните бизнеси и съседни държави в практика.
Събитието е част от проект ХЕЛИКС: „Инициатива за образователен обмен по предприемачество за устойчиви туристически МСП в региона Балкани – Средиземно море“, който се финансира по Програма Interreg V-B Балкани – Средиземно море 2014-2020.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията