Slide
Slide

Русе. Записването „в последния момент“ може да промени очакванията и нивата от миналогодишния летен сезон да бъдат запазени, заяви министърът на туризма в Русе Николина Ангелкова, която бе в крайдунавския град за откриването на 15-ото издание на туристическото изложение „Уикенд туризъм“ и Фестивала на туристическите забавления и атракции. В изложението се включиха 27 общини, които представят на щандовете си свои обекти от туристическия бранш. Според Ангелкова атрактивните цени, които предлагат нашите преки конкуренти, са благодарение на прякото субсидиране на сектора в тези страни.

https://webmail.bgtourism.bg/cpsess7531807745/3rdparty/roundcube/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=1691&_part=5&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1

Тя посочи, че се наблюдава ръст от 2 процента на вътрешните туристи. Все повече български граждани посещавали обекти и малко познати места в България. За миналата година от общо 27 млн. нощувки, реализирани в местата за настаняване с над 10 легла, 9 млн. са били на българи.

Сподели публикацията