Slide
Slide

Добрич. На 22 януари, вторник, от 17.00 часа в голямата зала на Община град Добрич ще бъде представена книгата „60 години хандбален клуб „Добруджа“ – гордостта на Добрич“. Неин автор е журналистът Димитър Узунов. Всеки желаещ ще може да си закупи книгата на място между 16.30 и 17.00 часа и след представянето – между 17.30 и 18.00 часа. Тя ще бъде интересна за всеки, който обича историята, Добрич и Добруджа, спорта и хандбала. В нея са представени най-големите успехи и най-важните мачове на мъжкия отбор, на женския и на юношите и девойките от школата – от създаването на клуба преди 60 години до днес той неизменно е сред най-добрите в България. От книгата научаваме още как се е зародил хандбалът в тогавашен Толбухин, как една спасена дузпа в последните секунди носи първия значим успех и как „Добруджа“ привлича първия чужденец в „А“ група, описани са всички спечелени медали и купи през изминалите 6 десетилетия и най-славните победи на международната сцена в официални и предсезонни турнири. Включени са и 75 снимки от всички периоди от историята на „Добруджа“. Книгата се издава от издателство „Мартине“. Тя излиза със съдействието и финансовата подкрепа на Община град Добрич и автосервиз „Радичков Ойл Сервиз“.


В дебютния си сезон като треньор Георги Андреев извежда юношите младша възраст на „Добруджа“ до първото място в България през 1985 г. Шампионският трофей е в ръцете на Милко Пенчев. Мартин Стоянов е голмайстор на първенството, Петър Петров е избран за най-добър вратар, а Калин Илиев – за най-добро ляво крило.


Момчетата на „Добруджа“ до 14 години с треньор Добромир Русев и помощник-треньор Николай Минчев – шампиони на България за 1999 г.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията