Slide
Slide

Банско. Австрийският зимен център Кицбюел ще е домакин на десетото издание на Световните ски награди за 2022 г. В ход е гласуването в отделните категории, като една от тях е за „Най-добър зимен курорт на България“. 9 поредни години Банско е носител на отличието. Другите три номинации в категорията са Пампорово, Боровец и Витоша.

Гласувайте ТУК!

Градчето в полите на Пирин планина е на върха на класацията от 2013 година до днес, а звездна компания му правят още домакинът Кицбюел – най-емблематичният зимен курорт в Австрия, разположеният най-високо в Европа френски Вал Торенс, германският символ на Световната купа Гармиш-Партенкирхен, руският домакин на Олимпиадата в Сочи през 2014 Роза Хутор, шведският Оре, домакин на Световно първенство по ски, както и култовият американски Диър Вали.

През тази година Банско е с номинации в 3 от 4-те основни категории, които са „Най-добър ски курорт“, „Най-добър хотел“, „Най-добър бутиков хотел“ и „Най-добро шале“.

В надпреварата за най-добър хотел на 2022-а пиринският флагман на най-старата и луксозна верига в Европа – „Кемпински Гранд Арена Банско“, който има вече 8 титли, ще премери сили с местните си конкуренти „Лъки Банско“, „Регнум Банско Апарт Хотел & Спа“, „Гранд Хотел Банско“ и „Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“, триумфирал през 2016-а. В същата категория са още „Рила“ и „Ястребец“ от Боровец, както и „Орловец“ от Пампорово.

Пампорово

3 шалета от Банско влизат в надпреварата в едноименната категория – това са британизираните „Жора“ и „Мила“, както и „Диана-Рос“. Те ще се борят с „Вила Гела“ от Пампорово и „Вила Стрезов“ от Боровец.

Гласуването приключва в полунощ на 7 октомври. Официалната церемония за награждаване на победителите ще бъде на 18-20 ноември в Кицбюел. Лидерите в индустрията ще присъстват на събитието на годината в ски сектора и ще участват в три пълни с активности дни, организирани около гала тържеството на Световните ски награди и откриването на зимния сезон в известния австрийския център в Тирол – Кицбюел.

World Ski Awards е част от World Travel Awards, което в момента празнува своята 29-та годишнина. За повече информация относно Световните ски награди посетете worldskiawards.com.

Сподели публикацията