Slide
Slide

По света е пълно с много красиви улици. 10 от тях правят голямо впечатление и са любимо място за много туристи. Те се намират във Франция, Италия, Гърция, Южна Африка, Канада, Китай, Япония, Мексико, Иран, Унгария.

Колмар, Франция

Това е един от най-очарователните градове в Европа. Архитектурата на повечето сгради е с невероятните дървени конструкции и съдържа елзаска естетика. Колмар се намира близо до границата с Германия.

Бурано, Италия


С ухание на романтика, много любов, цветове, вкусна храна и уникална архитектура. Да, това е Италия. Полустровът има своите уникални местенца, но едно от тях са бреговете на Венеция. Във водите на Венецианската лагуна, се намират редица малки острови. Подобно на известния италиански град на водата, много от тези малки острови имат разпознаваеми канали по техните улици. И никъде извън Венеция тези улици не са по-красиви, отколкото в Бурано, известен с малките многоцветни сгради.

Уличките на остров Миконос, Гърция

Калдъръмени улички между варосаните сгради в комбинация в типичния за Гърция син цвят ни потапят в атмосферата на Южната ни съседка и предпочитания за почивка остров.

Претория, Южна Африка

Всяка разходка в Претория е назабравима в периода от края на септември до ноември. Тогава цъфтят зашеметяващо красивите дървета jacaranda. Пурпурните им клони са увиснали над улиците.

Квебек, Канада

Малките улички в Квебек поставят града на първо място в Канада. Очарователната Rue du Petit Champlain, вдъхновена от Европа, е изпълнена с уникални бутици и бистра.

Чънду, Китай


Гостите на Чънгду в Китай могат да се наслаждават на красивата улица Jinli целогодишно. Церемониалните мотиви и ефектите по време на Китайската Нова година превръщат този период в любим на множество туристи за посещение на града.

Киото, Япония

Наскоро се наслаждавахме на цветовете на японските вишни. Е, когато стане въпрос за Япония, то най-красивото място за прекрасна пролет е улицата Tetsugaku no michi в Киото.
Пътят, обграден от японски вишни, минава успоредно на канал и покрай храма Ginkaku-ji, който е част от световното наследство на ЮНЕСКО.

Сан Мигел Де Аленде, Мексико

Историческата и колоритна улица Aldama в Сан Мигел де Алиенде е задължително място за всеки турист, който посещава Мексико. През 2013 година Сан Мигел Де Алиенде е избран за „Най-добър град в света“ от Travel + Leisure.

Будапеща, Унгария

СПА дестинацията в Европа привлича много туристи, но пешеходната Zrinyi Utca предлага някои от най-добрите гледки към известната унгарска базилика Свети Стефан. Будапеща е разположена на двата бряга на река Дунав.

Техеран, Иран


В Техеран се намира шестата най-висока кула в света (и най-висока структура в Иран) – Milad Tower. Планините на север от Техеран са разположени като перфектен фон на редиците жилищни сгради и известния тунел Tohid, който е третият най-дълъг в Близкия изток.

Сподели публикацията